Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Το «λάθος» των εκτελεστών στο Νέο Ηράκλειο που μπορεί να τους προδώσει

Λίστα υπόπτων μελετάει η αστυνομία


Πολλά τα στοιχεία που ερευνούν οι Αρχές μετά και τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους με τις στυγνές δολοφονίες των δύο άτυχων παιδιών, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη.

Την «περίεργη» αντίδραση μιας – χαμηλών κυβικών – μηχανής, κάποιος συνεργός στο φανάρι των πεζών ώστε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων, το γεγονός πως ενώ υπήρχαν κι άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής στο σημείο οι δολοφόνοι δεν έστρεψαν το όπλο τους εκεί – την ίδια στιγμή που είναι ξεκάθαρο πως οι δράστες ήθελαν όσα περισσότερα θύματα μπορούσαν-, η συμπεριφορά τους δεν κάνει ξεκάθαρο πως είναι επαγγελματίες, αφού ο τέταρτος της παρέας των παιδιών ενώ τον σημάδεψαν τέσσερις φορές καμία από τις σφαίρες τους δεν πέτυχε τον στόχο, είναι μερικά από τα στοιχεία που μελετά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πριν και μετά από το νέο βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ένα ακόμη όμως στοιχείο έχει βάλει σε υποψίες την Αντιτρομοκρατική, το οποίο αποκαλύπτεται από τα βίντεο της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, με την ΕΛ.ΑΣ, έχοντας ήδη δημιουργήσει μια μικρή λίστα υπόπτων.

Συγκεκριμένα, ένα από τα βίντεο δείχνει τον εκτελεστή – ιδίως την στιγμή που έχει ολοκληρώσει τα φονικά πλάνα του και επιστρέφει γρήγορα στην μηχανή - έχει ιδιαίτερο τρόπο στο τρέξιμο. Ο τρόπος που κινείται παραπέμπει κάποιον με «χρόνιο» τραυματισμό στο πόδι. Σύμφωνα με εικασίες των Αρχών ίσως να έχει μείνει από κάποια εμπλοκή στην οποία να ενεπλάκη και να του έμεινε το πρόβλημα. Το newsit αναφέρει, μάλιστα, πως αυτή με βάση αυτό το στοιχείο η Αντιτρομοκρατική μελετά παλιούς της «γνώριμους» με βασικό τους χαρακτηριστικό έναν τραυματισμό στο πόδι μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, παρόλο που η αρχική εκδοχή της «ιδιαίτερης« κίνησης του δολοφόνου να είχε δοθεί η ερμηνεία της δυσκολίας ως προς την μετακίνηση από βάρος στο σακίδιο του με πιθανότερο σενάριο αυτό της μεταφοράς οπλισμού για να χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση σοβαρής συμπλοκής.



Ποιοι είναι όμως οι επικρατέστεροι ύποπτοι;



Αυτοκίνητο-οπλοστάσιο και αρκετές ένοπλες επιθέσεις

Από τους βασικούς υπόπτους της δολοφονίας Φουντούλη- Καπελώνη, είναι ο 35χρονος αντιεξουσιαστής Π.Α. Ο συγκεκριμένος αναζητείται από τον Μάρτιο του 2013 όταν ως ο ενοικιαστής ενός αυτοκινήτου εντοπίστηκε στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια. Στο συγκεκριμένο όχημα, είχαν βρεθεί δύο καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και εκατοντάδες φυσίγγια.

Ο 35χρονος είχε μαζί με δύο ακόμα άτομα κατηγορηθεί για επίθεση τη 12η Μαΐου 2005 σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Λίγες ημέρες αργότερα, στο διαδίκτυο είχε αναρτηθεί φωτογραφία στην οποία απεικονίζονταν κουκουλοφόροι να κρατούν ως λάφυρο τις κλεμμένες ασπίδες των ΜΑΤ.

Φέρεται να έχει στενού τύπου επαφές με τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και την Σέχτα Επαναστατών, ενώ θεωρείται ένας από τους νέους «πολλά υποσχόμενους» τρομοκράτες που μάλιστα παίζει έναν σοβαρό ρόλο στο κεφάλαιο «νέα τρομοκρατία».



Οι «ληστές με τα μαύρα»

Οι άλλοι δύο βασικοί ύποπτοι της απάνθρωπης επίθεσης και δολοφονίας των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη είναι δύο μέλη της περιβόητης συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα». Συγκεκριμένα, οι Αρχές αναζητούν τα ίχνη ενός 32χρονου και ενός 35χρονου οι οποίοι αναζητούνται από τις 16 Ιανουαρίου του 2006 μετά την αιματηρή συμπλοκή και ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Σόλωνος.





ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ







koolnews