Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το πpοφυλακτικό που δεν ...θα «σπάσει» ποτέ!


Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ εργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου πpοφυλακτικού από γραφένιο, με χρηματοδότηση -100.000 δολ. - από το Ίδρυμα Γκέιτς
Αν και το πpοφυλακτικό έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας αντισύλληψης που αγγίζει το 98% και προστατεύει από sεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, οι επιστήμονες επιχειρούν να το κάνουν ακόμη πιο ασφαλές και λειτουργικό, δημιουργώντας το πρώτο πpοφυλακτικό από γραφένιο.
Πιο συγκεκριμένα, το τελευταίο διάστημα ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ επιχειρούν να καταστήσουν τα προφυλακτικά ακόμη πιο ανθεκτικά, ασφαλή και λεπτά. Στην κατεύθυνση αυτή, εργάζονται για τη δημιουργία του πρώτου προφυλακτικού από γραφένιο.
Εκτός από εξαιρετικά ανθεκτικό και λεπτό, καθώς θα έχει το «πάχος» ενός μόλις ατόμου, το νέο πpοφυλακτικό θα είναι και υψηλά αγώγιμο, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμη καλύτερη αίσθηση στη διάρκεια της sεξουαλικής πράξης.
Εξάλλου, το γραφένιο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλου είδους εφαρμογές, όπως ακουστικά, αισθητήρες κάμερας και τσιπ υπολογιστών.
Σημειώνεται ότι οι προσπάθειες των ερευνητών χρηματοδοτούνται με το πόσο των 100.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Γκέιτς, που επιδεικνύει ενδιαφέρον στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών γύρω από τα πpοφυλακτικά


newsmessinia.blogspot.com