Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Προσοχή! Σας κλέβουν τα email

 

Ολοένα και πληθαίνει ο αριθμός των επιτήδειων που αποσπούν κωδικούς email φυσικών προσώπων και αρχεία ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Ένας εξ αυτών, ηλικίας 71 ετών εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Προηγήθηκε καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου περιέχονται λίστες με μεγάλο αριθμό διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων, καθώς και αρχεία με περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι λίστες αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam).

Από την αστυνομική - διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προέκυψε ότι διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας είναι ο 71χρονος.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στη Γλυφάδα, διαπιστώθηκε ότι διαχειριζόταν στο παρελθόν την επίμαχη ιστοσελίδα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 71χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ