Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Θα πάθετε πλάκα! Τι δουλειά κάνει ο Κεντέρης;

Ο Κώστας Κεντέρης έχει μείνει εδώ και χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον αθλητισμό. Και λογικό αφού είναι, πια, 41 ετών.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, λοιπόν, είναι επιχειρηματίας. Έχει στην ιδιοκτήσία εδώ και πέντε χρόνια παραδοσιακό ξενοδοχείο στο Μικρό Πάπιγκο σταΖαγοροχώρια που φέρει το όνομα "Μικρό Πάπιγκο...1700".

Το "Μικρό Πάπιγκο...1700" αποτελείται από 15 δωμάτια και σουίτες και ένα μοναδικά σχεδιασμένο Spa. Οι εσωτερικοί του χώροι φέρουν την υπογραφή των διασημότερων designers, Philippe Starck, Castiglioni,Citterio, Urquiola, Le Corbusier, Zaha Hadid κ.ά.

Το όνομά του το ξενοδοχείο το πήρε από το παλαιότερο κτίριο του οικισμού (μέρος του συγκροτήματος), το οποίο χρονολογείται από το 1700 και αποτελεί μύθο από μόνο του.

Οι εργασίες της αποπεράτωσης της αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν πριν από δυο χρόνια περίπου και στόχος του Κώστα Κεντέρη ήταν να μην αλλάξουν τίποτε από την αρχική και εκ πρώτης όψεως λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος.

Συνολικά διήρκεσαν τρία χρόνια καθώς η αρχική κατασκευή στηρίζονταν σε ύλες όπως πέτρες, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς, ενώ το κόστος ήταν πολύ υψηλό.

Πάρτε μια γεύση από το μικρό "παλάτι" του Κώστα Κεντέρη...


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ