Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τρία μυστικά για να κρυώνετε λιγότερο!

Τρία μυστικά για να κρυώνετε λιγότερο!
Για να αντιμετωπίσετε το κρύο υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι. Μπορείτε ωστόσο να δοκιμάστε και τα 3 παρακάτω tips για να μειώσετε την αίσθηση του κρύου...




Προσοχή στο αλκοόλ

Αν πιείτε μικρή ποσότητα αλκοόλ, όταν το κρύο δεν είναι τσουχτερό, τότε μπορεί να σας ζεστάνει. Αν καταναλώσετε όμως μεγάλη ποσότητα αλκοόλ θα ζεσταθείτε προσωρινά αλλά αργότερα η απώλεια της θερμότητας θα είναι μεγαλύτερη. Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ δημιουργεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα να κρυώνουμε περισσότερο.

Τα άκρα και τα μάτια σας!

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί γιατί τα πόδια και τα χέρια σας κρυώνουν περισσότερο; Αυτό συμβαίνει για 3 λόγους: Πρώτον γιατί τα άκρα βρίσκονται πιο μακριά από την καρδιά που τροφοδοτεί το σώμα με αίμα. Δεύτερον γιατί υπάρχει μικρή ποσότητα λίπους και έτσι δεν έχουν τα άκρα τη μέγιστη προστασία από το κρύο και τρίτον γιατί συνήθως τα άκρα δεν προστατεύονται επαρκώς από τα ρούχα με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένα στο κρύο.

Μπάνιο με τη σωστή θερμοκρασία

Αποφύγετε να κάνετε μπάνιο με καuτό νερό καθώς θα σας ζεστάνει προσωρινά αφού μετά από λίγο το αίσθημα του κρύου θα το αισθάνεστε πιο έντονο. Για αυτό το λόγο κάντε μπάνιο με χλιαρό νερό.