Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα με λιγότερα έξοδα!


Μέχρι τα Χριστούγεννα, απομένουν λίγες μέρες ακόμα και ο εορταστικός πυρετός ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Δώρα, έξοδα για το εορταστικό τραπέζι αλλά και η σχετική διακόσμηση, είναι σε πρώτο πλάνο όλο αυτό τον καιρό.
Δεδομένου της οικονομικής κρίσης πρέπει να προσέξουμε πολύ τα έξοδα και τις δαπάνες γενικότερα, αυτές τις μέρες. Παράλληλα, θέλουμε να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε όσο δεν πάει.
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μπορέσετε να είστε όσο μπορείτε μέσα στον προϋπολογισμό σας και να συνδυάσετε και τη διασκέδασή σας.

Πρώτα από όλα πρέπει να κάνετε ένα πλάνο και να προϋπολογίσετε τα οικονομικά σας. προγραμματίστε όλες τις αγορές και τα πιθανά έξοδα, που μπορεί να κάνετε αυτές τι μέρες. Σκεφτείτε όλα όσα έχετε ανάγκη, να αγοράσετε, τα ταξίδια, ακόμα και τη φιλοξενία συγγενών και φίλων. Ένα μολύβι και ένα χαρτί λοιπόν και κάντε τους υπολογισμούς.
Όσο αφορά τα δώρα, που θα χρειαστεί να πάρετε σε φίλους και γνωστούς, καλό είναι να εξετάσετε με προσοχή τι αρέσει στον καθένα και να δράσετε ανάλογα. Προσοχή στα παιδιά, γιατί ένα ακριβό δώρο, μπορεί να μην διαρκέσει πολύ και τελικά να πάει χαμένη και η χαρά τους, αλλά και τα χρήματα σας.
Τώρα ότι αφορά τη διακόσμηση, να θυμάστε ότι και τα περσινά, στολίδια με λίγο ρετουσάρισμα, θα είναι όπως τα καινούρια.
Μπορείτε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα με τα ρούχα σας και δείτε τι είναι εκείνο, που έχετε χρησιμοποιήσει και τι όχι και αναλόγως πράξτε. Μην αγοράσετε ρούχα, που θα φορέσετε για μια βραδιά. Εκτός του ότι είναι ανούσιο, θα ξοδέψετε και χρήματα, άσκοπα.
Αν κάνετε τραπέζι για τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας ή σε σπίτι τους, τότε συμφωνείστε να μοιραστείτε τα έξοδα, του τραπεζιού και έτσι να συμμετέχετε όλοι σε αυτό το γιορτινό τραπέζι, είτε με φαγητό από το σπίτι του, ο καθένας, είτε με αλκοόλ.
Δεν ξεχνάμε ότι πλέον τα εμπορικά καταστήματα, κάνουν προσοφορές. Πρέπει να είστε ενημερωμένες και να δράτε αστραπιαία.
Τέλος μη ξεχνάτε ότι είναι κρίση και θέλει έξυπνους τρόπους για να περάσετε, όμορφα αυτή τη περίοδο.
Τι είναι το forex και πως θα κερδίσεις χρήματα από αυτό; διαβάστε εδώ>>