Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα φοιτητικά τάπερ της Ελληνίδας μάνας γίνονται ταινία


 Προβολή του ντοκιμαντέρ «Food For Love» αύριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

 Τρεις Ελληνίδες μάνες μαγειρεύουν με πάθος για να ταΐσουν τα παιδιά τους που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι, ενώ ο «ταχυδρόμος των τάπερ» μεταφέρει το φαγητό της μαμάς ανά την Ελλάδα.
 Αυτό είναι το θέμα του Food For Love, του απολαυστικού καινούργιου ντοκιμαντέρ της Μαριάννας Οικονόμου σε παραγωγή της ΙΝΚΑS Films, που προβάλλει τον συμβολικό χαρακτήρα του φαγητού με πρωταγωνίστριες τις Ελληνίδες μάνες!

Ο εφευρετικός Γιώργος χρήζεται έμπιστος πανελλαδικός διανομέας των τάπερ που φτάνουν με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μέσα σε 24 ώρες από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού φοιτούν τα αγαπημένα τους παιδιά! «Στην Ελλάδα ναι μεν τα παιδιά φεύγουν για να σπουδάσουν» εξηγεί η Μαριάννα Οικονόμου, «αλλά η Ελληνίδα μάνα μένει παρούσα στη φοιτητική ζωή τους μέσα από το καλομαγειρεμένο φαγητό που, εκτός από αγάπη, προστασία και φροντίδα, περιέχει και μια μικρή δόση εποπτείας».

 Μια μικρή μεγάλη ιδέα περιέγραφε τη προσπάθεια της αγροτικής οικογένειας του καλλιεργητή Αλέξανδρου Γκουσιάρη σε ένα μικρό χωριό «χαμένο στα βάθη του θεσσαλικού κάμπου» να παράγει εκλεκτά βιολογικά προϊόντα τομάτας και μελιού με σκοπό να τα προωθήσει στα απαιτητικά λονδρέζικα ντελικατέσεν Harrods και Harvey Nichols.

Το ντοκιμαντέρ Food for love προβάλλεται στα πλαίσια του φεστιβάλ cinedoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31, 210 3398 600), την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 20:00, (μαζί με το Slow Food που αφηγείται την ιστορία του κινήματος Slow Food και του χαρισματικού εμπνευστή και ιδρυτή του, Ιταλού Carlo Petrini, ο οποίος από το 1989 συνειδητοποίησε την ανάγκη για σωστή και ηθική παραγωγή καλής, ποιοτικής τροφής ενάντια στην νοοτροπία του fast food, που πρέπει να την εφαρμόζεις καθημερινά για να κυβερνάς εσύ τους ρυθμούς της ζωής σου). Οι ταινίες θα προβληθούν επίσης και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, 210 6922655). Τιμή εισιτηρίου: 6€.

Ψάχνεις τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο διαδίκτυο;; Δες εδώ>> και εδώ>> 


Πηγή: www.lifo.gr