Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Είναι απίστευτο το τι μπορεί να κάνει μια… κιμωλία!!


 Πέρα από το να μας θυμίζει τα σχολικά μας χρόνια, μια κιμωλία μπορεί να μας καταπλήξει με τις πολλές χρήσεις της!
Η κιμωλία είναι υλικό που φυλακίζει την υγρασία πολύ αποτελεσματικά.
Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από πουκάμισα ή άλλα ρούχα. Τρίψτε λευκή κιμωλία πάνω στον λεκέ και αφήστε το για 10 λεπτά. Η κιμωλία θα απορροφήσει την περίσσια λιπαρότητα. Αφαιρέστε με ένα πανί την κιμωλία, όσο είναι εφικτό και πλύντε κανονικά το ρούχο.
Καθαρίστε εύκολα λεκέδες λιπαρότητας από το εσωτερικό γιακάδων σε πουκάμισα. Τρίψτε αρκετά την κιμωλία στην εσωτερική περιφέρεια του γιακά και αφήστε για 10 λεπτά. Πλύντε στο πλυντήριο κανονικά αφού αφαιρέστε την περιττή κιμωλία.

Αφαίρεση λεκέδων από παπούτσια σουέντ (suede). Πασπαλίστε κιμωλία στο λεκέ και αφήστε όλο το βράδυ. Με βουρτσάκι αφαιρέστε την κιμωλία η οποία θα έχει αφαιρέσει μεγάλο μέρος του λεκέ.
Υγρασία και μυρωδιά σε κάδο με τα άπλυτα ρούχα. Βάλτε σε σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες και ρίξτε το σακουλάκι στον πάτο του κάδου. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία σταδιακά από τον κάδο καθώς και μυρωδιές που βγάζουν τυχόν υγρά ρούχα.
Σκουριασμένα και θολά ασημικά και κοσμήματα. Τοποθετήστε μια κιμωλία σε μπιζουτιέρες ή ακόμα και στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα. Η υγρασία τα θαμπώνει και προκαλεί οξείδωση (σκούριασμα) σε ασημικά και κοσμήματα.

Γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημάδια στους τοίχους. Γρατσουνιές και μικρές τρύπες μπορούν να εξαφανιστούν στο άψε σβήσε εάν τρίψτε το σημείο με κιμωλία.
Βίδα που γλυστράει στην κορυφή κατσαβιδιού. Τρίψτε λίγο κιμωλία στην κορυφή του κατσαβιδιού. Θα βοηθήσει ώστε η βίδα να μην ξεγλυστράει κατά το βίδωμα.
Διώξτε φυσικά τα μυρμήγκια. Χαράξτε γραμμές με κιμωλία στους τοίχους. Τα μυρμήγκια μισούν την κιμωλία και μένουν μακριά της !
Κολλάει και μαγκώνει το κλειδί στη κλειδαριά. Τρίψτε τις μύτες του κλειδιού με κιμωλία. Θα βοηθήσει ώστε το κλειδί να γλυστράει ομαλά στο εσωτερικό της κλειδαριάς.
Φροντίδα νυχιών. Τρίψτε κιμωλία πάνω στη λίμα νυχιών και λιμάρετε τα νύχια σας κάτω από της άκρες τους. Η κιμωλία θα αφαιρέσει τη βρωμιά και θα δώσει επιπλέον λευκάδα και φρεσκάδα στα νύχια σας !

Ψάχνεις τις μεγαλύτερες αποδόσεις στο διαδίκτυο;; Δες εδώ>> και εδώ>>