Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Καθηγητής ζητούσε ''φακελάκι''…για καλούς βαθμούς! Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, κατά συγχώνευση, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, υπεξαγωγή εγγράφου και για παράβαση του άρθρου 230 του ΠΚ…

Για την ίδια υπόθεση, αθωώθηκαν 14 άτομα (παλιοί σπουδαστές του ιδρύματος), που κατηγορούνταν για ενεργητική δωροδοκία.

Η ποινή μετετράπη προς 10 ευρώ ημερησίως και το δικαστήριο όρισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο καθηγητής εντός του έτους 2008 ζήτησε από σπουδαστές χρήματα, για να πάρουν προβιβάσιμο βαθμό στο μάθημά του και στη συνέχεια βεβαίωσε στα βαθμολόγια ότι οι σπουδαστές είχαν περάσει το μάθημα στις εξετάσεις.

Επίσης, στις αρχές του έτους 2010, «έχασε» τα γραπτά δοκίμια των μαθητών των εξετάσεων Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2009 και Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2010 και στη συνέχεια τον Μάρτιο του 2010, δήλωσε ψευδώς ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του στο ΤΕΙ και έκλεψαν τα γραπτά των σπουδαστών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε χθεςΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ STATUS ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ 
iPhone/iPad ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ         ANDROID ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΕΔΩ