Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

"Η Google μου κατέστρεψε τη ζωή"


 Αμερικανός υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του autocοmplete 

"Η Google μου κατέστρεψε τη ζωή" 5 Μια παράξενη ιστορία κατασκοπείας, παρακολουθήσεων και ενός άνδρα με κουρελιασμένα νεύρα φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Gawker. Το 2009, ο Jeffrey Kantor ένας συμβασιούχος υπάλληλος της αμερικανικής κυβέρνησης, χρησιμοποίησε το Google αναζητώντας οδηγίες για το πως να κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. 

Όμως η διευκόλυνση της μηχανής αναζήτησης να αυτο-συμπληρώνει το κείμενο πριν το πληκτρολογήσει ο χρήστης, έφερε στα πιθανά αποτελέσματα τη φράση "πως να κατασκευάσω μια τηλεκατευθυνόμενη βόμβα". 
Ο άτυχος άνδρας, υποστηρίζει ότι το κατά λάθος πάτημα του enter στην επιλογή αυτή, του κατέστρεψε τη ζωή, αφού μετά από αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο όλων των υπηρεσιών παρακολούθησης της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίες παρακολουθούσαν την online -και την offline- ζωή του, ενώ σύντομα έχασε τη δουλειά του. 
Δεν έλειψαν δε οι συχνές επισκέψεις πρακτόρων στο σπίτι του, που συνήθως συνοδεύονταν από αντι-σημιτικά σχόλια και προσβολές.

 Στη μήνυση που υπέβαλλε κατά των διευθυντών της CIA, NSA και μιας πλειάδας αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Kantor ζητά αποζημίωση 60 εκατομμυρίων δολαρίων και την παύση της συνεχούς παρακολούθησης από τις κυβερνητικές υπηρεσίες. 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!! ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟΝ PULSEFIRE EZREAL!! ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ 


Πηγή: www.lifo.gr