Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Βόρεια Κορέα: Πριν τον εκτελέσουν, τον εξαφάνισαν από παντού! (VIDEO)


Με συνοπτικές διαδικασίες και δια πυροβολισμού εκτελέστηκε, αμέσως μετά τη δίκη του ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, θείος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ούν. «Ετοίμαζε πραξικόπημα» λέει η Πιονγιάνκ, που τον «έσβησε» από φωτογραφίες και video!

Τον εξευτέλισαν «σκηνοθετώντας» τη σύλληψή του στη διάρκεια συνεδρίασης του κόμματος. Με συνοπτικές διαδικασίες τον πέρασαν από στρατοδικείο, τον έκριναν προδότη και τον έστησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Αυτός άλλωστε είναι ο... αγαπημένος τρόπος του Κιμ Γιονγν Ουν: να εκτελεί τους «εχθρούς» του δια πυροβολισμού. Λέγεται πως το ίδιο έκανε και με την πρώην εpωμένη του. Δε θα μπορούσε να έχει επιλέξει άλλο τρόπο για τον θείο και μέντορά του, Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ.




Σε ένα μανιφέστο 2.700 λέξεων μέσω του επίσημου πρακτορείου της Βόρειας Κορέας, το καθεστώς της Πιονγιανγκ χαρακτήρισε τον Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ «χειρότερο προδότη στην ιστορία του έθνους», άνθρωπο «χειρότερο κι από σκύλο» και «κατάπτυστο απόβρασμα που προετοίμαζε πραξικόπημα».






Στην τελευταία λέξη κρύβεται, προφανώς, όλη η αλήθεια: ο Κιμ Γιονγκ Ουν πίστεψε πως ο –μέχρι την περασμένη Παρασκευή- Νο2 του κράτους, ο μέντορας και θείος του, ήθελε να τον ρίξει και να του πάρει την εξουσία.

Μετά τη δημόσια σύλληψή του, ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ δεν εξαφανίστηκε απλά από προσώπου γης αλλά και από όλες τις φωτογραφίες όπου φαινόταν να συνοδεύει τον ανηψιό του. Τον «έσβησαν» ακόμη κι από το ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν και το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες!



Τώρα, το καθεστώς της Πιονγιάνγκ θεωρεί πως ο Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ δεν ήταν αυτό που έδειχνε, καθοδηγητής του νεαρού ηγέτη αλλά ένας άνθρωπος που είδε το θάνατο που Κιμ Γιονγκ Ίλ (πατέρα του σημερινού ηγέτη της χώρας) σαν ευκαιρία να παραγκωνίσει τον ανηψιό του για να πάρει εκείνος την εξουσία.

«Ο κατηγορούμενος Γιανγκ συγκέντρωσε δίπλα του ανεπιθύμητες δυνάμεις και σχημάτισε μια αντεπαναστατική φράξια όπως αυτές που υπάρχουν στην σύγχρονη εποχή στην οποία ήταν ο αρχηγός για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνεπώς, υπέπεσε στο φρικτό έγκλημα της προσπάθειας ανατροπής του κράτους» ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας KCNA.




Ο Γιάνγκ κατηγορήθηκε για εγκληματικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων της κακοδιαχείρισης του χρηματοπιστωτικού συστήματος του κράτους, της λαγνείας ως προς τις γυναίκες, της κατάχρησης αλκοόλ ακόμα και της χρήσης ναρκωτικών.



Κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί στη θεία του Κιμ (αδερφή του πατέρα του) και γυναίκα του Γιανγκ Σονγκ-Τάεκ, Κιμ Κγιον Χούι, αν δηλαδή θα έχει και η 66χρονη την τύχη του άνδρα της ή η συγγένειά της εξ αίματος με τον «πατέρα της Βόρειας Κορέας» και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Ιλ Σανγκ, θα της σώσει τη ζωή.

Λέγεται πως κι εκείνη θεωρείται μέντορας του νεαρού ηγέτη. Αλλά και πάλι, κι ο σύζυγός της ήταν...




Διαβάστε πως να μειώσετε τον λογαριασμό τους ρεύματος εδώ