Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συνταγή για σοκολατόπιτα με μόνο 6 υλικά!

Σοκολατόπιτα με μόνο 6  υλικά και έτοιμη σε δέκα λεπτά, έχεις φτιάξει ποτέ ; Τότε ετοιμάσου για τη πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα!


Σοκολατόπιτα με μόνο 6 υλικά έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά

sokolatopita-ediva(2)

Τι υλικά θα χρειαστείς:  

  • 60 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 30 γρ. κακαο (ή περιπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σου αναλογία)
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση της εύκολης σοκολατόπιτας

sokolatopita-ediva(4)
Σε ένα λεκανάκι χτυπάς τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα ανακάτεμα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν και τα δύο υλικά.
sokolatopita-ediva(7)
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο (ή τη λιωμένη σοκολάτα,ανάλογα με το τι θέλεις). Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό) και τον χυμό πορτοκαλιού.sokolatopita-ediva
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς.Παίρνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι που επιθυμούμε (προτείνω στρογγυλή φόρμα)  και αλείφουμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας στη φόρμα κεικ και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς.sokolatopita-ediva(8)Αυστηρά, 15-17 λεπτά γιατί δεν πρέπει να γίνει στεγνό το κεικ. Πρέπει να είναι ζουμερό στο εσωτερικό του.   Καλή σou επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα από μένα:

sokolatopita-ediva(5)
Το εσωτερικό του γλυκού μας πρέπει να είναι μαλακό. Άν βγεί σχετικά σκληρό,προσθέστε λίγο γάλα, πρίν το βάλετε στον φούρνο. Για να δείτε αν ψήθηκε,δοκιμάζετε με ένα αιχμηρό μαχαίρι,  όπως κάνουμε στα κεικ. Άν τη θέλετε περισσότερο αρωματική,βάλτε λίγο ανθόνερο ή μέντα  και απογειώστε τη!sokolatopita-ediva(1)
Άν θέλετε πιο χοντρά κομμάτια μπορείτε να τη ψήσετε σε πιο μικρή φόρμα. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού ή και σαντιγύ με τρούφα. Για περισσότερη διακόσμηση λιώστε λίγη σοκολάτα γάλακτος με λίγο βούτυρο και βάλτε τη απο πάνω όταν παγώσει καλά η σοκολατόπιτα.  sokolatopita-ediva(3)
Άν έχεις να μου προτείνεις κάποια δική σου συνταγή ή έχεις απορίες σχετικά με τη συνταγή,άφησε μου ενα σχόλιο απο κάτω.Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ τις ιδέες σας.