Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Δασκάλα έκαψε με σίδερο τα πόδια μαθητριών της


Επειδή παρέλειψαν να προσευχηθούν στις διακοπές τους

Η δασκάλα ενός θρησκευτικού σχολείου στο Μπανγκλαντές συνελήφθη με την κατηγορία ότι υπέβαλε σε βασανιστήρια 14 παιδιά για να τα τιμωρήσει επειδή δεν... προσεύχονταν τακτικά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 38χρονη Τζεσμίν Άχτερ από την πρωτεύουσα Ντάκα συνελήφθη αφού υπήρξαν καταγγελίες ότι είχε κάψει με πυρωμένο σίδερο τα πόδια των μαθητριών της, 14 κοριτσιών ηλικίας από 8 έως 12 ετών.

Η δασκάλα φέρεται να υπέβαλε σε βασανιστήρια τα παιδιά στο Μεντρεσέ Ταλιμούλ Κουράν Μαχίλα, ένα θρησκευτικό σχολείο για κορίτσια που στεγάζεται σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.



Ο αστυνομικός Σαφικούλ Ισλάμ είπε ότι η Άχτερ ήθελε να δείξει στις μαθήτριες πώς θα είναι η τιμωρία τους στην κόλαση αν δεν προσεύχονται τακτικά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το σχολείο είχε κλείσει για μία εβδομάδα και την Πρωτομαγιά, όταν επέστρεψαν τα παιδιά στην τάξη, η δασκάλα ζήτησε να σηκώσουν το χέρι όσα από αυτά δεν είχαν προσευχηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Όλες οι μαθήτριες σήκωσαν το χέρι και τιμωρήθηκαν για την παράλειψή τους, κατήγγειλε ο πατέρας ενός οκτάχρονου κοριτσιού.

Το 2010 η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές απαγόρευσε τις σωματικές τιμωρίες στα δημοτικά και τα γυμνάσια αλλά και στα θρησκευτικά σχολεία της χώρας.
newsbeast.gr


πηγη