Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ποια είναι η ηλικία αυτής της γυναίκας

SUES


Αν κάποιος μπορεί ν’αποδείξει ότι η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο και ότι μόνο το μυαλό μας μπορεί να μας θέσει περιορισμούς, αυτή είναι η Φύλις Σούς.Στα 90 της κινείται και νιώθει σαν μια 20αχρονη. Δεν νιώθει καν 90. Και βλέποντας την αδυνατούμε και εμείς να το πιστέψουμε.

Στα 50 της ξεκίνησε μια κολεξιόν μόδας δικιά της, και έγινε μουσικός. Στα 70 της έμαθε Ιταλικά και Γαλλικά και στα 80 της έκανε μαθήματα τανγκό και ακροβατικής, και στα 85 έκανε το πρώτο της μάθημα γιόγκα!Οπότε ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες! Αν πιστεύετε ότι η ηλικία σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε αυτά που θέλετε, ξανασκεφτείτε το.

Η Φύλις λέει πως την εμπνέει η διαδικασία της μάθησης, η έμπνευση γεννάει την δημιουργικότητα και η δημιουργικότητα δημιουργεί μια καλύτερη ζωή. Μ’αρέσει να πειραματίζομαι και δεν φοβάμαι να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Μ’αρέσει να κινούμαι και να γυμνάζομαι, οπότε η γυμναστική μου συμπεριλαμβάνει γιόγκα, τανγκό, σχοινάκι, ορειβασία με το σκυλάκι μου, και τένις.
Η Φύλις μπορεί να έχει αρθριτικά στην σπονδυλική της στήλη αλλά στη γιόγκα κατορθώνει να
λυγίσει την πλάτη της στις δύσκολες πόζες, να σταθεί ανάποδα στο κεφάλι της και να κάνει σπαγκάτ.

Πάντα αγαπούσε το χορό, λέει. Στα 14 έκανε το πρώτο της μάθημα χορού και ήξερε πως ο χορός θα γινόταν μέρος της ζωής της. Τέσσερα χρόνια αργότερα χόρευε σ’ένα night club στη Βοστώνη και λίγο αργότερα στο Broadway.
Αν δεν εκπαιδεύσεις το σώμα σου κάθε μέρα, μαραίνεται. Αν δεν εκπαιδεύσεις το μυαλό σου κάθε μέρα, το χάνεις. Γι’αυτό έμαθα Ιταλικά και Γαλλικά. Στη συνέχεια έθεσα την πρόκληση στον εαυτό μου να γράψω μουσική. Έγραψα την μουσική και τους στοίχους για το πρώτο μου τραγούδι «Free Fall» το οποίο το εμπνεύστηκα πάνω στο τραπέζιο. Ακολούθησε ένα CD με 12 τραγούδια, «Scenes of Passion». Και έπειτα 6 τανγκό για το «Tango Insomnia». Τώρα γράφω καθημερινά για τις δραστηριότητες μου.

Ο χορός του τανγκό είναι ένας υπέροχος τρόπος άσκησης. Είναι σωματικό, είναι συναισθηματικό. Είναι η μοναδική ώρα που κλείνω το μυαλό μου και παραδίδομαι στο χορό. Ζω τη στιγμή. Ακόμα δίνω παραστάσεις καθώς διατηρεί το σώμα μου σε αρμονία, είναι καλό για τη μνήμη μου και μου δίνει χαρά.Δεν παραιτούμαι. Ο ήλιος και το φεγγάρι είναι εκεί για όλους μας. Το ταξίδι αξίζει τον κόπο. Αυτό το ταξίδι μου ήταν καλό και δεν θα το άλλαζα για όλα τ’άστρα στο σύμπαν.